Parfum voor iedereen

Geplaatst op: 14-02-2013

Parfum is en blijft een zeer populair item om cadeau te doen. Het wordt namelijk door praktisch iedereen gebruikt en er zijn ontzettend veel verschillende soorten, bekijk bijvoorbeeld eens de parfum van de Online parfumerie shop. Met een parfum kun je jezelf laten zien zoals je echt bent. Ook kun je je eigen mood versterken door middel van het juiste parfum. Een donker en zwaar parfum brengt je automatisch in een melancholische stemming, terwijl een frisse bloemige geur een vrolijk lentegevoel met zich meebrengt.

Topnoten, hartnoten en basisnoten

Een parfum bestaat uit verschillende geurnoten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten zijn de geuren die je het eerst ruikt. Vaak zijn dit citrusgeuren. Omdat ze maar zo kort blijven hangen (enkele minuten) zijn ze vooral bedoeld als verkoopmiddel. Hartnoten zijn de daaropvolgende geuren die na ongeveer 10 minuten komen bovendrijven. Bijna alle bloemengeuren zijn hartnoten, misschien wel de belangrijkste noten van een parfum. Als laatste zijn er de basisnoten die na 1 á 2 uur naar boven komen. Houtsoorten zoals sandelhout zijn bekende basisnoten.

Bloemengeur of kruidige geur

Wanneer je een cadeau gaat komen en je kiest voor een parfum, dan is het belangrijk dat je de juiste geur voor de juiste persoon koopt. Kruidige geuren zijn vaak voor mannen en temperamentvolle volwassen vrouwen. Bloemige geuren zijn geschikt voor vrolijke mensen die van bloemen houden. Zoete geurtjes zijn juist geschikt voor zoete mensen. Vooral jonge mensen zijn erg fan van zulke geurtjes. Dan hebben we nog de oceaanfrisse geuren, die eigenlijk vrij algemeen zijn. Mocht u het dus niet weten, dan zit je met een frisse geur altijd goed.

Heerlijke parfums kun je eenvoudig online kopen. Kijk bijvoorbeeld in de onderstaande shop.