Geef een kerstpakket

Geplaatst op: 06-06-2013

Het blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse werknemers liever een bonus krijgt dan een kerstpakket van zijn baas. De bonus is ook populairder dan een geschenkbon of donatie aan een goed doel. Dit is geconstateerd op basis van een enquête van Unique onder ruime 500 personen. Precies 50 procent van de respondenten zou het liefst een kerstbonus ontvangen, gevolgd door 31 procent die het liefst een kerstpakket wil krijgen. Op de derde plaats komt de geschenkbon met 12 procent en als laatste eindigt het goede doel met slechts 7 procent van de stemmen. Toen Unique het jaar daarvoor de enquête ook af nam, bleek de kerstbonus eveneens het populairste kerstcadeau.

Wat is populair bij kerstpakketten

Onder het kerstpakketten is het traditionele kerstpakket het meest favoriet met 35 procent. Op de tweede plaatst staan flessen wijn/champagne met 21,3 procent van de stemmen. Dit blijkt uit onderzoek van DHL en BusinessCompleet.nl onder 892 ondernemers. 75 procent van de kerstpakketten kosten rond de 40 euro. Vrouwen scoren hierbij iets hoger in de categorie cadeaus tot 10 euro en mannen kopen vaker cadeau boven de 50 euro. De branche die het meest een kerstpakket verstuurt is de publieke sector met 66,7 procent en het minst is in de industriële sector met 40 procent. Een keuze uit de ruim 700+ kerstpakketten van 2023 uit deze Kerstpakketten Tip shop is dus echt niet weg! Uw personeel ziet er ieder jaar weer naar uit!

Aan wie wordt het kerstpakket gegeven

Bijna de helft van de ondervraagde ondernemers geeft aan personeel en klanten een kerstpakket. Daarvan geeft 21 procent alleen aan klanten een kerstpakket om de relatie te onderhouden. Daarentegen geeft 29 procent enkel aan personeel een pakket. De meeste ondernemers vinden het geven van een kerstpakket erg belangrijk. De helft van de kerstpakketten wordt gekocht bij een winkel of groothandel, gevolgd door bestellingen via het internet. Vrouwen bestellen vaker via de website dan mannen.