Dames parfum

Geplaatst op: 30-01-2019

Een sterke geur of juist een lekker fris bloemig of fruitig geurtje. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten dames parfums in de verkoop. Dit kan ervoor zorgen dat u door de grote hoeveelheid niet precies meer weet welke parfum nu goed bij u aansluit of welke u moet uitkiezen. Wij geven u daarom een aantal tips zodat u precies weet waar u op moet letten tijdens het kopen van een heerlijk geurtje.

Zo zit een parfum in elkaar

Een parfum is met verschillende 'noten' samengesteld. Dit zijn natuurlijk niet walnoten of pinda's waar u in eerst instantie aan zou denken. Deze term wordt namelijk gebruikt omdat er in een parfum verschillende geurlagen zitten. Iedere geurlaag heeft dus zijn eigen karakteristiek. Zo zult u een topnoot, basisnoot en hartnoot in iedere parfum vinden. Iedere noot zorgt voor een eigen draai aan het geurtje.

Topnoten

Meestal zijn topnoten lekker fris en licht van geur. U zult merken dat, wanneer u op zoek gaat naar een dames parfum, u de topnoten hierdoor als eerste zult ruiken. Deze lichte en frisse geur zal als eerste verdampen, maar houd er rekening mee dat deze er wel voor zorgt waarom u wel of niet een geurtje koopt. Voorbeelden van topnoten zijn citrusgeuren, aromatische geuren of groene geuren. Een topnoot is meestal tussen de 1 en 2 uur aanwezig.

Hartnoten

U zult vast wel begrijpen dat hartnoten bij een parfum ook daadwerkelijk de kern van het geurtje zijn. Deze zijn meestal zo'n 4 tot 5 uur aanwezig op de huid. Goede voorbeelden van hartnoten zijn geuren als bloemen, kruiden en fruitige geuren.

Basisnoten

Als laatste bespreken we de basisnoten. Deze zult u het langste ruiken in een parfum. Basisnoten zorgen er ook voor dat u langdurig een heerlijke geur met zich meedraagt en niet steeds parfum hoeft bij te sprayen. De basisnoten zullen de hartnoten vervangen en voegen diepte toe in uw geurtje. Een aantal geuren die gebruikt worden voor basisnoten zijn houtsoorten, vanille, amber, patchoulli en musk.

Test altijd uw parfum voor dames

De zoektocht naar een passende parfum moet zorgvuldig verlopen. De juiste parfum is voor iedereen anders en hangt van verschillende factoren af. Het is daarom verstandig om diverse geuren te testen zodat u weet hoe de geur reageert op uw huid. Heeft u al een aantal favoriete geurtjes? Dan kunt u kiezen om een parfum voor dames in dezelfde geurenfamilie te kiezen. Op deze manier zal de parfum sneller in uw smaak vallen.

Gaat u op zoek naar een parfum om cadeau te geven aan een van uw vriendinnen? Dan is het goed om te weten welke geuren ze al thuis heeft staan en van welke geuren ze houdt. Zo wordt uw zoektocht naar een perfect geurtje gemakkelijker en zult u er meer zeker van zijn dat het geurtje ook in goede smaak zal vallen.

Houd rekening met deze dingen

Gaat u een dames parfum kopen? Dan is het verstandig dat u met een aantal aspecten rekening houdt. Als eerste is het belangrijk om te weten dat u niet oneindig veel geuren kunt proberen in de winkel. U kunt namelijk het beste eerst om advies vragen aan de medewerkster in de parfumerie. Zij kan daarna op basis van een aantal vragen verschillende geurtjes aan u laten ruiken. Wanneer u te veel verschillende geuren ruikt, wordt uw neus teveel aangetast waardoor u de geur niet meer goed kunt beoordelen. Een goed hulpmiddel om dit enigszins tegen te gaan is om een papieren zakdoekje mee te nemen. Ruik af en toe aan het zakdoekje zodat uw reukvermogen geneutraliseerd wordt.

Gaat u voor een lichte of sterke parfum? Het is namelijk erg belangrijk dat u het verschil weet tussen de soorten. Parfum voor dames is in vier categorieën te verdelen. Een parfum is de sterkste variant. Hierna komt de eau de parfum, eau de toilette en de eau de cologne. Een eau de cologne is hierbij het minst sterk van de vier. Als laatste adviseren we u om testers te vragen in een parfumerie. Hierdoor kunt u de geur eens uitproberen en weet u zeker dat deze bij u past voordat u werkelijk een flesje koopt.